Pim-Martijn Sanders
Pim-Martijn Sanders in het Gildehuis, 2016
Pim-Martijn Sanders, 2016
Volledige naam Wilhelmus Martinus Sanders
Alias Pim-Martijn
Geboren 11 april 1970
Jaren actief 2004 - heden
In dienst 2008-2011, 2016-heden
Beroep vormgever en ontwerper
Nationaliteit Nederlands
Bekend als ontwerper De Nieuwe Kleren van de Keizer
Personen

Pim-Martijn Sanders (Roosendaal, 11 april 1970) is coördinator van de afdeling Decoratie van de Efteling. Hij werkte vanaf 2004 als vormgever en later als junior ontwerper op de afdeling Design & Development. In 2012 vertrok hij voor ruim een jaar naar Europa-Park en werkte daarna bij Jora Vision. Sinds 2016 is hij terug bij het park.

Carrière

Voor zijn carrière bij de Efteling werkte Sanders drie jaar bij het Land van Ooit waar hij verantwoordelijk was voor decorontwerp. In 2000 begon hij voor zichzelf als freelance vormgever van projecten bij verschillende attractieparken. Vanaf 2004 deed hij dat ook voor de Efteling, zoals aanpassingen in Vogel Rok, de figuren van Loeki de Leeuw in Carnaval Festival, de nieuwe coaches voor de Bob, decor voor de Vliegende Hollander en de grote update van het Diorama.

In 2008 werd hij aangenomen op de ontwerpafdeling en ontwierp hij samen met Karel Willemen de Sprookjesboom, het interieur van Station de Oost en de Apenfontein. Later werkte hij ook aan verschillende decoraties voor de Winter Efteling.

Zijn grootste zelfstandige project was het ontwerp van De Nieuwe Kleren van de Keizer in 2011, waarvoor hij zelf de maquette maakte die de leidraad was voor het uitvoeren van het sprookje. De uitvoering van zijn ontwerp vond voornamelijk na zijn vertrek bij het park plaats: bij een bezuinigingsronde moest hij vertrekken.

Sanders werkte in 2012 een jaar als ontwerper bij Europa-Park. Hij werd vervolgens art director bij Jora Vision, en keerde in 2016 terug bij de Efteling als coördinator van de afdeling Decoratie.

Efteling-portfolio

Als ontwerper (mede)verantwoordelijk voor:

Als coördinator van de afdeling Decoratie komt hij aan het woord in de documentaires over de projecten Max & Moritz (2020) en de Wereld van Sindbad (2022).