Reny de Lannée de Betrancourt werkte van 1965 tot 1971 op het kantoor van de Efteling. Ze heeft de eerste en de huidige versie ingesproken van de korte vertelling die voorafgaat aan het sprookje van de Indische Waterlelies.
De van oorsprong Nederlands-Indische De Lannée de Betrancourt wint tijdens de bouw van de Waterlelies een competitie onder het personeel "op zoek naar een toepasselijke stem voor de narratie van het sprookje van Fabiola". Ze bezoekt enkele malen een professionele geluidsstudio om opnamen te maken. Reny emigreerde niet lang daarna naar Australië.
De eerste versie van de vertelling klonk vanaf de opening van de attractie in 1966. Op een onbekend moment in de geschiedenis van het sprookje is deze eerste versie vervangen door een iets andere opname, eveneens met de stem van De Lannée de Betrancourt.
Van de introductie tot het sprookje zijn in de loop der jaren door verschillende personen nieuwe versies ingesproken die echter niet allemaal ook daadwerkelijk in het sprookje gebruikt zijn. Zeker is in ieder geval dat begin jaren 80 voor enkele maanden een versie te horen is geweest, ingesproken door de hoorspelactrice Barbara Hoffmann. Al snel keerde de tweede versie van Reny terug, die in 2009 echter werd vervangen door die van Paul de Leeuw. Bij de renovatie van de attractie in 2015 keerde de stem van De Lannée de Betrancourt weer terug.
Eftelingliefhebbers, maar ook de archiefdienst van het park zelf, hebben tot die renovatie van 2015 altijd gedacht dat de stem van voor 2009 de stem van Barbara Hoffmann was. De verwarring was ontstaan door een (foutieve) vermelding daarvan op de oudste Efteling-fansite, Gniletfe. Middels research, waarbij contact werd opgezocht met mevrouw De Lannée de Betrancourt in Australië, werd bevestigd dat de huidige én de eerste versie door haar zijn ingesproken.
- De tentoonstelling 50 jaar... Maanlichte Nachten in het Efteling Museum in 2016